Geschiedenis

slider image
Geschiedenis J.L. Mijnders

Hoe het begon

 • 1938 Start Mijnders transport

  In 1938 begon de eerste generatie Mijnders het bedrijf. Kernactiviteit was destijds het agrarisch vervoer. Het bedrijf ging over van vader op de twee zoons.

 • 1979 Gescheiden wegen

  In 1979 scheidden de wegen van de broers zich en maakte broer Jan Leen een doorstart met drie combinaties en acht trekkers.

 • 2000 Overname derde generatie Mijnders

  In het jaar 2000 heeft de derde generatie Mijnders de fakkel overgenomen. Intussen is Jan Leen gestart met de exploitatie van golfbaan Catharinenburg, de homecourse van golfclub Roxenisse. In de loop der jaren heeft Mijnders Transport zich ontwikkeld tot een all round vervoerder met als specialiteiten het vervoer van tank- en boxcontainers. Daarnaast is er ook ervaring opgebouwd op de ferry markt.

 • 2019 Anno 2019

  De transporten worden uitgevoerd met een wagenpark van ongeveer 105 trekkende eenheden. Een gedeelte hiervan is voorzien van compressor of pompunit om tankcontainers zelfstandig te lossen. Sommige units zijn uitgerust met genset om product te verwarmen. Het getrokken materieel bestaat uit ongeveer 100 chassis', variërend van 20' en 30' tankchassis tot multichassis. Ook hiervan is een gedeelte met genset uitgerust. Het overgrote merendeel van het materieel is ADR gekeurd. Voorts zijn de chauffeurs in het bezit van een ADR diploma. Qua organisatie is Mijnders Transport het toonbeeld van een platte organisatie met korte lijnen. Dit maakt directe communicatie mogelijk. Gezien de op handen zijnde uitbreidingen in het Rotterdamse en Antwerpse havengebied is er nog genoeg potentie voor verdere expansie op de markt.